Britisk hovedbeklædning med stil

05 september 2022 Søren Black

editorial

Der er næppe en beklædning som den britiske sixpence, der kan give dig stil og elegance på toppen af dit hoved. De seks stykker stof, deraf navnet sixpence, har siden 1500-tallet været mange mænds foretrukne hovedbeklædning. Og hatten, der ofte fås i en tweed-udgave, har overlevet alverdens modefænomener.  Herhjemme gik sangeren Kim Larsen ofte med en sixpence de sidste år han levede. Men du behøver ikke at være oppe i årene for at få glæde af denne dejlige hat. Mange yngre mennesker har nemlig allerede en sixpence som en af deres vigtigste beklædningsgenstande.

sixpence

Passer til enhver tøjstil

Den smarte sixpence, som briterne dog kalder for en flap cap, var i starten en hat, som folk blev tvunget til at gå med om søndagen i England for at støtte uldindustrien. Siden blev denne type hat, så populær at mange kendisser stadig gør deres til, at den bliver fremhævet på den røde løber til gallapremiere o. lign. Hemmeligheden bag sixpencen er, at den både passer til et casual look, men også sagtens kan parres med en mere formel stil. Bare husk, at vil du købe hatten i England, så får du en mønt stukket i hånden, hvis du beder om en sixpence.

Kan benyttes hele året rundt

Om du skal ud at sejle, en tur med mor i byen eller blot have lidt frisk luft, så er en sixpence det helt perfekte valg at sætte ned omkring ørene. Og det smarte er, at der findes en model til alle årstider. Du kan eksempelvis få en vinterudgave med indvendigt for, der, som en anden tepotte, kan beskytte dig mod kulde. Skal du i stedet ud om sommeren, så er det også muligt at få en sixpence lavet i åndbart bomuldsstof, så du ikke kommer til svede unødigt meget. Desuden kan sommermodellerne også fås med en skygge, der beskytter dig mod solens UV-stråler.

Så er du den stilbevidste herre, der ønsker at fuldende det perfekte look, så kontakt high5shop og få den sixpence, der passer perfekt til dine ønsker.

Flere Nyheder