Find de ægte Kay Bojesen figurer til gode priser

11 juni 2019 Astrid Pedersen
Find de ægte Kay Bojesen figurer til gode priser

Står du og mangler en smuk gave, som vækker begejstring og som modtageren kan have glæde af i mange år? Så kan du med fordel vælge en af de skønne Kay Bojesen figurer i træ. De søde dyr, gardere, postmænd og andre klassikere er gangbare som gaver til såvel bryllupper og jubilæer som til barnedåben, konfirmationen eller den runde fødselsdag.

Kay Bojesen aben – en ægte klassiker inden for Danish Design

Kay Bojesens design eventyr startede i 1920’erne hvor Kay Bojesen – som oprindeligt var udlært sølvsmed – fik ideen til de fine, runde træfigurer, inspireret af sønnen Otto og hans egen faders hjemmesnittede figurer i træ. Med dette udgangspunkt skabte Kay Bojesen en række sjove og søde figurer – herunder den ikoniske Kay Bojesen abe – og lagde dermed grunden til den klassiske serie af kendte og elskede træfigurer.

Op igennem trediverne og resten af det tyvende århundrede solgtes de fine figurer via butikken i bredgade, hvor flere forskellige dyrearter sluttede sig til aben på hylderne. I dag tæller kollektionen såvel de hjemlige dyr gravhunde, terriere, kaniner og sangfugle som mere eksotiske dyr, for eksempel elefanter, zebraer, søpapegøjer og bjørne.

Du finder også de fine gardere i strålende farver, som er populære souvenirs for udenlandske turister fra hele verden – og er du på udkig efter en julegave, kan du såmænd også finde en julemand i sortimentet.

Find den populære Kay Bojesen kollektion online

De fine træfigurer fra Kay Bojesens hånd egner sig som nævnt fint som gaver. Og bor du ikke i nærheden af butikken i Bredgade i København, skal du ikke fortvivle. Du kan nemlig finde samtlige figurer i stort udvalg og i flere størrelser og variationer i den online shop på designklassikershop.dk. Her kan du også læse meget mere om Kay Bojesen, Danish Design, og klassisk dansk kunsthåndværk.

Flere Nyheder