Prisen på ægte Kay Bojesen

30 april 2019 Anders Lundtang Hansen
Prisen på ægte Kay Bojesen

Når nu det er blevet så stor en del af den fælles forståelse verden over, at Kay Bojesen og hans design var så skelsættende og noget, man stadig taler om – og producerer – den dag i dag, så har det givet konsekvenser i dag.

På godt og ondt.

Det skal forstås på den måde, at langt de fleste mennesker både i ind- og udland kan genkende design fra Kay Bojesen (tænk bare på aben), at hans skabninger er blevet så verdenskendte selv den dag i dag langt efter hans død.

Hans første kreationer, han selv lagde hånd på, kan koste alverden i dag, fordi der er tale om et oprindeligt design, han selv havde direkte indvirkning på.

Hvis han selv var med til at skabe en kollektion og overvåge dens skabelsesproces, så er de skabelser stadig mange penge værd i dag.

Selvom dem, der bliver produceret i dag fra dem, der har fået den officielle licens til at arbejde videre med navnet og brandet Kay Bojesen, ved, at de kan tillade sig – og med rette – at sætte prisen højt, fordi der er højt agtelse, sociale værdi og andet tilknyttet ved at eje noget ægte Kay Bojesen-design.

Dette har dog også medført, at der er skruppelløse typer og lyssky selskaber, som vil lukrere på denne videreførelse af Kay Bojesens arv.

Derfor forsøger disse at skabe kopiprodukter, som de slet ikke har tilladelse til, for at sælge dem til intetanede mennesker.

Det er nemlig desværre ikke alle forbrugere, der studser over, at der kan være en grund til, at prisen på noget fra Kay Bojesen pludselig er markant lavere, end hvad de ellers har set det til, og så slår de til.

Hvorefter de finder ud af, at de har købt katten i sækken.

Er man det mindste i tvivl, så skal man ikke købe det, men gå efter dem, der har licens til det, og ellers få en ekspert til at bedømme det.

Flere Nyheder