Signalværdien i at give forskellige smykker

07 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
Signalværdien i at give forskellige smykker

Der er rigtig mange mennesker og anledninger til, hvornår man kan give smykker, men lad os starte med at præsentere dig for et mærke ved navn Marguerit, der netop laver marguerit smykker, og som du kan købe alskens forskelligartede ad hos fangels.dk.

Smykker er en perfekt gave at give til mange mennesker, om det så er til en af samme køn, et andet køn, til en dåb, komfirmation, anledning ved en bryllupsgave eller som det nok mest kendte eksempel – som en kærlig gave til ens udkårne.

Man skal nemlig holde øje med den signalværdi, man sender ved at give forskellige former for smykker i forskellige størrelser, værdi og videre.

Det er lidt ligesom at sammenligne med blomster: hver blomst siges at have sin betydning. Nogle mennesker går op i dette, mens det for andre fiser lige henover hovedet på dem.

Men med smykker kan man næsten se betydningen med det samme i smykket, og det hæfter sig ikke nødvendigvis i størrelsen.

Der er jo eklatant forskel på, om man giver en sød lille halskæde med et stjernetegn til en konfirmand, eller man giver en dyr rubin til en veninde, som allerede er gift.

Det første eksempel er en fin gestus, mens det andet kan ses som et angreb mod den, der kommer sammen med veninden.

Man kan ikke mene nogen ond vilje mod vedkommende, men man ville blot gøre vedkommende glad, og så tænkte man ikke lige over, hvordan det ville blive opfattet af andre.

Måske har man lige lidt ekstra penge i den periode, men åbner veninden den gave ved en særlig anledning, hvor der også er mange andre nært beslægtede med, så ved alle andre mennesker også med det samme, hvad der er givet.

Og de vil formentlig få samme opfattelse.

Så tænk altid lige over, hvordan og hvorledes du giver en smykke-gave.

Flere Nyheder